Strøelse og stauder

Plantebedsplanter og stauder –
Forår og efterår er tiden for nye haveplanter. Havecentrene er fulde af dem. Med etårige bedeplanter kan du hurtigt forvandle din have til en farverig helhed. Udvalget af bedeplanter er enormt.

Du kan uden problemer plante stauder i april. De kan tåle lidt nattefrost. Man skal være mere forsigtig med bedeplanter. Du kan stadig forvente nattefrost indtil “IJsheiligen”. Planter med bede i potter bør tages indendørs, hvis der er udsigt til nattefrost.
Men gå i gang, nu kan du købe de flotteste planter. Og fyld din terrasse med al den munterhed.

Strømplanter er normalt etårige planter. Du planter dem om foråret, efter at risikoen for frost er forsvundet. De er blevet dyrket i drivhuse og kan derefter hurtigt komme ind i din have.
Du køber bedeplanter, der blomstrer, så du hurtigt kan sætte farve på din have.

Fordi du køber dem blomstrende. Hvert år går jeg på jagt efter smukke sorter. Hvert år kommer der nye forbedrede sorter på markedet. De blomstrer hele sommeren og ofte langt ind i efteråret. Især hvis du giver dem en håndfuld gødningskorn umiddelbart efter udplantningen og efter ca. tre måneder. Gødningspiller giver dine planter næring, så de blomstrer mere rigt og i længere tid. Denne effekt er stadig ukendt for mange mennesker. En naturlig organisk gødning er ingen kunstgødning, og du kan sprede den trygt rundt om dine planter. Læs også vores blog “Gødning af din have – hvordan, hvornår og hvorfor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.