Plantning af klematis

Denne klatreplante er kun iøjnefaldende, når den blomstrer. Planten ser lidt spinkel ud i løbet af året, men ikke desto mindre kommer de smukkeste blomster frem, når den blomstrer. Der er en enorm mangfoldighed af planter. Se nærmere på de forskellige arter.20

Har du også en bar væg, et grimt hegn eller en pergola uden blomster? Så overvej clematis. Denne klatreplante fylder en grim væg godt ud.

Og med en håndfuld korn af plantefoder vil denne klatreplante blomstre hele sommeren.

Denne klatreplante kan også kombineres med f.eks. roser. Mørke klematis kan smukt kombineres med lyserøde roser. Du kan også vælge clematis med forskellige blomstringstider eller farver for at forlænge blomstringssæsonen og vælge din egen farvemix. Clematis kan også kombineres godt med kaprifolium.

Sådan beskærer du en klematis
Beskæring er altid en vanskelig opgave. Hvordan og hvornår er normalt spørgsmålet; jeg gør det normalt ikke så svært for mig selv.

Tidligt blomstrende clematis: disse blomstrer i april/maj på sidste års træ. Jeg beskærer dem normalt kort efter blomstringen. Du skal blot fjerne nogle vilde grene og dødt træ.
Jeg behandler også clematis, der blomstrer i maj/juni og blomstrer igen senere i september, på samme måde.

En klematis, der gror på grene, der er vokset i år, klippes tilbage i februar/marts ca. en halv meter over jorden. Ellers vil planten blive for vild og producere ukontrollerede klaser af grene, som er umulige at kontrollere.

Pas på ikke at klippe blomsterne af, der er spiret på ungt træ, ellers kan du glemme alt om blomstring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.