Brievenbussen kopen? Hier let je op!

Brievenbussen kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Allereerst is het belangrijk dat brievenbussen niet lijken op de officiële TNT brievenbussen en moet je rekening houden met de postbode. De klep moet namelijk goed kunnen openen en de postbode geen verwondingen of letsel toebrengen. De gleuf moet minstens 3,2 cm hoog zijn en 25 cm breed. Daarnaast zijn er nog een aantal andere richtlijnen waar je je aan moet houden.

Er zijn namelijk een aantal richtlijnen over de plaatsing van de brievenbus en de omvang van een brievenbus. De afstand van je huis naar je brievenbus en de hoogte waarop de brievenbus geplaatst moet worden vallen hieronder.

Over het algemeen moeten brievenbussen zo dicht mogelijk bij de weg geplaatst worden. Deze moet gemakkelijk bereikbaar zijn dus niet meer dan 10 meter van de openbare weg staan. De brievenbus moet genummerd zijn en een bezorger mag niet meer dan 2,5 meter de weg af om de post te bezorgen.

Hoe hoog mag een brievenbus zijn?
Bij voorkeur wordt een brievenbus op een hoogte van 1,1 meter geplaatst. Dit is de hoogte van de bovenkant van een brievenbus. Daarnaast mag een brievenbus niet minder dan 0,6 meter en niet meer dan 1,8 meter boven de grond geplaatst worden.

Wanneer je een brievenbus wilt kopen, is het dus belangrijk dat je rekening houdt met deze richtlijnen. Je moet er namelijk voor zorgen dat de postbode gemakkelijk bij je brievenbus kan en dat hij geen verwondingen oploopt tijdens het bezorgen van de post.

Leave a Reply

Your email address will not be published.